Kødkvæget Limousine

Limousinekæget er fra Frankrig

Limousinekvæget stammer fra Frankrig, hvor man har fundet spor og tegninger, der tyder på, at kvæget har været en del af denne egn i op mod 17.000 år. Limousin-området i Frankrig er udbredt bjerglandskab, så Limousinekvæget er vant til det kuperede terræn og de stejle bakkeskråninger, de går på hvert forår, sommer og efterår på Nordbygaards marker og engområder.

Limousinekødet er magert og mørt

Limousine er en race, der er kendt for en ekstremt høj kødkvalitet, hvorfor det er muligt for avlerne at slagte lyst og magert kalvekød selvom kalven bliver 12+ måneder. Limousinekvæget har en kort fiberstruktur i kødet, hvilket både betyder, at kødet fremstår ekstremt mørt, og at kødet ikke skal stege så lang tid, som kød fra andre kødkvægsracer – hvilket normalt vil sige, at oksekød fra limousine skal steget 20 procent kortere tid, end kød fra andre kødkvægsracer.