Mørbradbøf

Mørbradbøf

Ingredienser:

  • Mørbradbøffer

Fremgangsmåde:

  • Bøfferne steges 4-6 minutter på hver side, og krydres med salt og peber.
  • Herefter pakkes mørbradbøfferne ind i stanniol og lægges til at hvile i 10 minutter.  

Bearnaise sauce (4 personer)

Ingredienser:

  • 250g smør
  • 4-5 æggeblommer
  • Bearnaise essens
  • Estragon

Fremgangsmåde:

  •  Klar smørret ved langsomt at smelte det.
  • Når smørret er smeltet, hældes den klare del i en ny beholder. Det hvide ”bundfald” smides ud.
  • Pisk nu æggeblommer og bearnaise essens sammen på laveste varme, til det skummer og tykner lidt.
  • Pisk herefter smørret i lidt ad gangen – først 1 spsk. ad gangen og senere i en tynd stråle. Æggeblommerne skal langsomt emulgere med det klarede smør.
  • Saucen smages til med salt, peber, og konsistensen kan evt. justeres med lidt vand (hvis man synes, den er blevet for tyk.)
  • Lige inden servering tilsættes de hakkede Estragonblade.

Hjemmelavede pommes fritter

Ingredienser:

  • 1-2 kg bagekartofler
  • Friture olie
  • Salt

Fremgangsmåde:

  • Kartoflerne skæres i ensartede stave (pommes frites.)
  • Pommes fritterne kommes i vand i ca. 2 timer for at udvande stivelsen. Vandet bør skiftet løbene.
  • Pommes fritterne tørres grundigt og koges herefter til de bliver let brune i 150-160 gr. varm fritureolie.
  • Pommes fritterne lægges nu på fedtsugende papir.
  • Nu steges Pommes fritterne sprøde i 190gr varm olie. Herefter lægges de på fedtsugende papir, saltes og serveres.

Romainesalat med mormor dressing

Ingredienser:

  • Romainesalat
  • 1 dl Fløde
  • 2 spsk. Citronsaft
  • Salt + peber
  • 2 tsk. Sukker
  • evt. grønne ærter

Fremgangsmåde:

  • Skyl salaten og den tør godt af.
  • Snit salaten groft.
  • Bland ingredienserne til dressingen og pisk den let.
  • Stil nu dressingen 10-15 minutter et køligt sted, til dressingen er tyknet.
  • Bland nu dressingen med salaten.