Mørbradbøf
Ingredienser:
- Mørbradbøffer
Fremgangsmåde:
- Bøfferne steges 4-6 minutter på hver side, og krydres med salt og peber.
- Herefter pakkes mørbradbøfferne ind i stanniol og lægges til at hvile i 10 minutter.
Bearnaise sauce (4 personer)
Ingredienser:
- 250g smør
- 4-5 æggeblommer
- Bearnaise essens
- Estragon
Fremgangsmåde:
- Klar smørret ved langsomt at smelte det.
- Når smørret er smeltet, hældes den klare del i en ny beholder. Det hvide ”bundfald” smides ud.
- Pisk nu æggeblommer og bearnaise essens sammen på laveste varme, til det skummer og tykner lidt.
- Pisk herefter smørret i lidt ad gangen – først 1 spsk. ad gangen og senere i en tynd stråle. Æggeblommerne skal langsomt emulgere med det klarede smør.
- Saucen smages til med salt, peber, og konsistensen kan evt. justeres med lidt vand (hvis man synes, den er blevet for tyk.)
- Lige inden servering tilsættes de hakkede Estragonblade.
Hjemmelavede pommes fritter
Ingredienser:
- 1-2 kg bagekartofler
- Friture olie
- Salt
Fremgangsmåde:
- Kartoflerne skæres i ensartede stave (pommes frites.)
- Pommes fritterne kommes i vand i ca. 2 timer for at udvande stivelsen. Vandet bør skiftet løbene.
- Pommes fritterne tørres grundigt og koges herefter til de bliver let brune i 150-160 gr. varm fritureolie.
- Pommes fritterne lægges nu på fedtsugende papir.
- Nu steges Pommes fritterne sprøde i 190gr varm olie. Herefter lægges de på fedtsugende papir, saltes og serveres.
Romainesalat med mormor dressing
Ingredienser:
- Romainesalat
- 1 dl Fløde
- 2 spsk. Citronsaft
- Salt + peber
- 2 tsk. Sukker
- evt. grønne ærter
Fremgangsmåde:
- Skyl salaten og den tør godt af.
- Snit salaten groft.
- Bland ingredienserne til dressingen og pisk den let.
- Stil nu dressingen 10-15 minutter et køligt sted, til dressingen er tyknet.
- Bland nu dressingen med salaten.